Tort bomba de portocale

de Toamna07 in Torturi, 12 Dec 2014 | 1889 vizualizari

 

Nu va imaginati cum miroase in bucatarie cand pregatim acest tort ideal pentru Sarbatorile de iarna...Sucul si coaja aromata a portocaleor din blat si crema, vor face din acest tort un desert irezistibil si usor de preparat . Aspectul tortului meu nu este chiar de 5 stelute ,dar de-abia am reusit sa salvez o portie pentru pozat. Deci...gustul... Si... intotdeauna o prajitura pregatita in casa va castiga teren in fata uneia cumparate din comert.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 20 cm .


Blat :

  • 200 g faina alba 000
  • 3 oua
  • 2 portocale
  • 180 g zahar
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 200 ml lapte
  • 1 portocala
  • 1 ou
  • 100g smantana
  • 60 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic vanilie

Sirop :

  • 150 ml suc de portocale il vom turna peste 4 linguri de zahar caramelizat . Lasam pe foc pana se topeste zaharul . Dam deoparte,lasam sa se raceaca si punem esenta de vanilie

Decor :

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bomba de portocale:

Mod de preparare BLAT:

Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu amidonul si se cern;le incorporam incet peste compozitia cu unt. Presaram si praful de copt . Turnam compozitia in tava tapetata cu unt si faina.Dam blatul la cuptor incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Mod de preparare Crema:

Intr-o craticioara , punem oul cu zaharul si faina; amestecam bine cu telul pana obtinem un amestec omogen.Adaugam coaja rasa si zeama de portocala,turnam laptele rece,smantana .Amestecam si punem craticioara pe foc mic,fierbem si amestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Inainte de a o turna pe blat o mixam sa devina fina.

Decor :

Maruntim ciocolata si o amestecam cu celelalte ingrediente.Le topim pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde.Omogenizam glazura si o turnam pe tort.

Asamblare :

Blatul racit il taiem in jumatate transversal . Este un blat destul de umed ,asa ca nu este nevoie sa-l insiropam.Eu l-am insiropat cu un sirop facut din zahar ars ,apa si putin suc de portocale. Peste prima parte de blat am pus toata crema ,am intins-o si am acoperit cu cealalta parte de blat.

Acoperim tortul cu glazura de ciocolata . Servim rece.

Pofta buna !

 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort bomba de portocale 356941
retete culinare - Tort bomba de portocale 356942
retete culinare - Tort bomba de portocale 356943
retete culinare - Tort bomba de portocale 356944

COMENTARII (12)

Toamna07 1

16.12.2014, 15:02

Raluca57 1

17.12.2014, 22:50

Am facut-o. Aromata, buna. Mi s-a părut ca blatul e destul de umed, cum ai spus, si nu l-am mai însiropat. Mergea mai bine însiropat.

noiinbucatarie 1

07.03.2016, 16:18

de facut neaparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18