Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )

de Iulia22 in Dulciuri, 28 Apr 2013 | 4620 vizualizari

 

Este o reteta tipic Italiana,foarte usoara de preparat iar produsul final este exceptional!! Si vestea buna este ca e de post si pote fi consumata in aceata perioada :)

 

INGREDIENTE

  • un praf de sare,
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui ,
  • 1 pahar de vin rosu ori alb,
  • 1 pahar de zahar,
  • faina cat cuprinde,
  • 3 linguri de seminte de anason ori de fenicul (dupa preferinte),
  • jumatate pahar de zahar pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin ):

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta pana nu se mai prinde de degete si de peretii lighenasului.Se acopera cu un prosop si  se lasa la odihnit 30 de minute.

In timpul acesta se da drumul la cuptor la 180 de grade si se tapeteaza tava mare de la cuptor cu hartie de copt.Jumatatea de cana de zahar se pune intr-o farfurie intinsa.

Dupa ce s-a odihnit aluatul,se ia cate o biluta si se formeaza covrigei care se inmoaie cu partea externa(cea care va fi pusa in sus pe tava)in zahar.Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Dupa ce s-au copt se scot pe un prosop curat si se lasa la racit.Daca vor fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic se pot pastra mai mult timp.

Este important sa folositi ca masura acelasi pahar.Eu am folosit un pahar putin mai mare si mi-au iesit trei tavi de covrigei.

Sunt foarte buni alaturi de un pahar de vin rosu !!! 

 

 

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

28.04.2013, 23:55

adry88 1

29.04.2013, 10:31

buni

Iulia22 1

02.05.2013, 00:57

Va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit!!!Si cat despre covrigei..chiar va sfatuiesc sa ii preparati si voi!sunt foarte buni!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L