Cinnamon Rolls

de miremirc in Dulciuri, 23 Feb 2012 | 1394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 1 lgt miere
  • 60 unt topit si racit
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura :
  • 150 unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 lgt scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluat :

Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora. Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .

Pentru umplutura : amestecam ingredientele.

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.

Rulam aluatul pe lungime si apoi, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod. Asezam rolurile intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .

Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .

Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cinnamon Rolls 148458
retete culinare - Cinnamon Rolls 148459
retete culinare - Cinnamon Rolls 148460
retete culinare - Cinnamon Rolls 148461
retete culinare - Cinnamon Rolls 148462
retete culinare - Cinnamon Rolls 148463
retete culinare - Cinnamon Rolls 148464
retete culinare - Cinnamon Rolls 148465
retete culinare - Cinnamon Rolls 148466
retete culinare - Cinnamon Rolls 148467
retete culinare - Cinnamon Rolls 148468
retete culinare - Cinnamon Rolls 148469
retete culinare - Cinnamon Rolls 148470

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:44

alba_zori 1

24.02.2012, 16:44

mena29 1

25.02.2012, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: