Cinnamon Rolls

de simona72 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 6114 vizualizari

 

Eu m-am inspirat de la vio_dreams, cu mici modificari. Reteta sta de ceva vreme la favorite si astepta sa fie probata. Acum vin si va spun ca se numara printre favorite. S-a mancat asa de repede ca de poze finale nici nu a mai fost vorba...http://www.bucataras.ro/retete/cinnamon-rolls-65243.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 ml lapte de cocos
  • 100 ml lapte de vaca
  • 2 oua mici de tara
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri zahar brut
  • 1/2 lingurita sare
  • 620-640 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata sfaramata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt moale
  • 2 linguri pline de scortisoara macinata
  • 6 linguri zahar brut
  • pentru deasupra:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 linguri unt moale
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din silicon si-l impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat intr-un dreptunghi nu prea gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: amestecam zaharul, cu scortisoara si cu untul pana obtinem o crema. Eu am dat pentru cateva secunde castronelul la cuptorul cu microunde, untul s-a topit putin si astfel a fost mai usor la amestecarea ingredientelor. Cu jumatate din crema obtinuta ungem primul dreptunghi, adunam marginile pe lungimea lui, il facem sul si-l strangem putin sa nu ne iasa din compozitie in timpul coacerii. Taiem sulul in bucati de 2-2,5 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat. Dupa ce am asezat toti melcisorii in tava ii lasam sa creasca 15 minute si ii coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 18-20 minute. 

Pentru glazura de deasupra: se amesteca smantana cu untul moale si zaharul pana se topeste zaharul pudra. Dupa ce melcisorii sau copt, scoatem tava fierbinte din cuptor si cu o pensula intindem peste melci glazura. Lasam sa se raceasca si servim. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

se lasa mult spatiu intre melci...in timpul coacerii ei cresc destul de mult, se lipesc si din cauza ca sunt ingramaditi mijlocul se ridica in sus. Daca ati patit asa nu-i nici o problema...apasati mijlocul cu degetul in jos si astfel melcii se aseaza frumos

2

glazura va fi absorbita de aluat si nu se va vedea

3

in timpul coacerii, o parte din zahar s-a caramelizat, asa ca fundul melcului a fost cu gust si de caramel...o nebunie!!!

4

sunt usor parfumati datorita laptelui de cocos

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cinnamon Rolls 378889
retete culinare - Cinnamon Rolls 378890
retete culinare - Cinnamon Rolls 378891
retete culinare - Cinnamon Rolls 378892
retete culinare - Cinnamon Rolls 378893
retete culinare - Cinnamon Rolls 378894
retete culinare - Cinnamon Rolls 378895
retete culinare - Cinnamon Rolls 378896

COMENTARII (33)

merisor 1

05.05.2015, 09:37

ce bune trebuie sa fie cu toppingul ala deasupra!

mirela0911 1

05.05.2015, 09:52

O bunătate!

Corinuta 1

29.05.2015, 21:42

cat de bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L