Ciocanele de pui cu sos

de silvi0ara in Pui, 16 Feb 2010 | 3828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele de pui
  • 400g ciuperci
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sos Dijonnaise
  • 1 lingura ulei de arahide
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingura de faina
  • 400ml supa de pui fierbinte
  • sare si piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 150ml smantana pentru gatit Milli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu sos:

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu sare,piper si boia dupa gust.


Ciupercile curatate se taie in 4 fiecare si se adauga peste carne imperuna cu zeama de lamaie.Se toarna putina apa,100ml si se dau la cuptorul incins la 230gC pentru 40 de minute.


Intre timp pregatim sosul:Intr-o craticioara se pune uleiul sa se incalzeasca,apoi adaugam faina si adaugam treptat supa de pui fierbinte si amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza cu sare,piper si praf de usturoi.Lasam sa fiarba la foc mic 5 minute,apoi adaugam smantana si mai lasam 2 minute.


Se scot ciocanelele din cuptor dupa 40 de minute si se adauga sosul,se mai lasa la cuptor pentru 15 minute.Se serveste cu o garnitura din cartofi natur

 

COMENTARII (1)

marianascarlat 1

17.02.2010, 23:17

Foarte bune ciocanelele tale,Silvioara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27