Ciocănele de pui marinate

de elucubratiiculinare in Pui, 29 Apr 2013 | 1355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocănele de pui,
  • 3 linguri iaurt gros,
  • 1 lingură pastă de tomate,
  • 1 lingură pastă de ardei,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 linguriță boia,
  • 5 căței de usturoi,
  • sare, piper,
  • fulgi chilli.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui marinate:

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și  amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se agită un pic castronul pentru a acoperi marinata în totalitate bucățile de pui. Se dă la rece pentru minim 30 minute. Se scot de la frigider, se scurg de marinată și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei. Dacă aveți o tavă prevăzută cu un gratar, puteți să o folosiți - în felul acesta sosul va curge în tavă. Eu nu am folosit o astfel de tavă, chiar am adăugat din marinată peste ciocănele în tavă :) Am presărat boia și fulgi de chilli și am dat la cuptor pentru 40-50 minute la 200 grade C. Am servit imediat cu o salată de rucola.

Poftă bună!

 

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

30.04.2013, 10:23

mena29 1

30.04.2013, 13:39

Excelente!

elucubratiiculinare 1

30.04.2013, 20:02

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04