Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

de anca_rm in Prajituri, 5 Oct 2015 | 1379 vizualizari

 

Cui nu-i place ciocolata de casa ? Eu o ador si de aceea o fac in diverse combinatii si cu diverse arome. De data asta am folosit nesquik si alune de padure.

 

INGREDIENTE

  • -125 ml apa
  • -150 gr unt nesarat
  • -350 gr lapte praf
  • -5 linguri nesquik
  • -120 gr zahar
  • -100 gr alune de padure
  • -5 ml esenta migdale/rom/vanilie
  • -2 foi napolitana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure:

Punem apa cu zaharul  pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute  pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.

Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .

Cernem laptele praf si il amestecam cu nesquik.

Alunele le prajim intr-o tigaie, coaja alunelor se va desprinde de pe ele. Le lasam la racit.

Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Adaugam alunele si omogenizam.

Pregatim doua foi de napolitana. Pe o folie punem o foaie, turnam ciocolata, nivelam si acoperim cu cealalta foaie. Apasam foaia, invelim in folie tot si punem la frigider cu un fund de lemn sau o tava umpluta peste ca sa nu se desprinda foaia de napolitana pusa deasupra.

Trebuie tinuta la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-0
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-1
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-2
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-3
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-4
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure-5

COMENTARII (16)

Camelya

Camelya 1

06.10.2015, 12:21

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.10.2015, 14:00

Rocsi

Rocsi 1

06.10.2015, 20:39

Ciocolata de casa, mmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!