Ciocolata de casa in cornete de inghetata

de magieinfarfurie in Dulciuri, 6 Dec 2012 | 5094 vizualizari

 

Aveam de asta vara ramase niste cornete de inghetata mici si tare imi mai era mila de ele ca le tot mutam de colo colo. Asa ca le-am umplut cu ciocolata de casa si au disparut imediat :). Am luat de data asta lapte praf de la Rarau si am m-am inspirat din reteta propusa de ei. A iesit foarte buna, mai fina decat cea pe care o stiam eu. Un desert delicios mai ales daca e acompaniat de alune de padure si stafide.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf;
  • 200 ml apa;
  • 500 g zahar;
  • 4-5 linguri cacao;
  • coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • 200 g unt;
  • 20 cosulete de inghetata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in cornete de inghetata:

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.

Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.

In cosulete se pun cateva stafide, alune...fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune...si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi... dispar! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocolata de casa in cornete de inghetata 192421
retete culinare - Ciocolata de casa in cornete de inghetata 192422
retete culinare - Ciocolata de casa in cornete de inghetata 192423

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:50

super ideea

bianca92 1

13.10.2013, 21:36

aaaa imi aduc aminte cand eram mica gaseam ceva asemanator la buticul din scoala. Nu am mai vazut demult asa ceva. O sa imi fac si eu. Foarte buna treaba ai facut

babi5 1

14.10.2013, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L