Reteta de preparare a papanasilor

de getix in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 3892 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza dulce
  • 400 g faina
  • 3 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat ( nestins)
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pt prajit
  • smantana, dulceata de visine pentru topping
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune branza intr-un bol, ouale, coaja de lamaie, bicarbonatul, zaharul vanilat, zaharul si se amesteca  bine. 

Adaugam faina + grisul si  framantam  aluatul pana nu se mai  lipeste de mana. Daca mai este nevoie mai adaugam faina (in functie de consistenta branzei). Aluatul trebuie sa fie moale si nelipicios. Se lasa  10 min sa se odihneasca. Dupa cele 10 min. se formeaza bile pe care le gaurim la mijloc . Formam  alte bile micute care se vor pune deasupra papanasilor cand ii servim .

Prajim papanasii si bilutele in  baie de ulei, la foc mic. Se servesc cu smantana si dulceata de visine.

Sunt o...nebunie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza de vaci si merisoare