Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni)

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 3860 vizualizari

 

Reteta nu-mi apartine...m-am inspirat acum ceva timp de pe internet...nu mai tin minte pe ce site-uri am intrat pt ca am salvat intr-un fisier word :D.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 50 gr miere de albine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni):

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot. 

Compozitia va deveni asemeni unei caramele cand incepe sa se raceasca.

Punem compozitia rezultata intr-o folie alimentara si o dam la rece pana a 2-a zi sau...cateva ore. Eu am lasat-o cam 4-5 ore la rece si s-a intarit bine.

Inainte de a lucra cu ea...se scoate din frigider si se lasa jum de ora-1h la temperatura camerei...depinde cat de tare e...iar apoi ne apucam de modelat.

Eu am facut trandafiri, dar puteti face orice forme doriti.

Am intins cu sucitorul o foaie subtire de ciocolata, am taiat apoi cerculete (petalele) cu diametrul de aprox 4 cm si am infasurat in jurul unei scobitori cate o petala pt a forma trandafirul.

Mi-au iesit 5 trandafiri formati din cate 3-4 petale.

Pt ca trandafirii sa fie mai bogati mariti numarul de petale si cantitatile de ingrediente (ciocolata amaruie si mierea).

Se poate face si cu ciocolata cu lapte, menaj (dar sa fie simpla). Eu am facut de post pt ca am facut un tortulet de post:D urmeaza si postarea lui in curand.

 

PS: Spor la modelat!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni) 156604
retete culinare - Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni) 156605
retete culinare - Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni) 156606
retete culinare - Ciocolata elastica - de post (pt decoratiuni) 156607

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:19

super ideea, o salvez si eu

deyutzky 1

09.04.2012, 11:09

ma bucur ca va place

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:20

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59