Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica

de Rux in Mancaruri de post, 21 Noi 2010 | 11791 vizualizari

 

O ciorbica cu dor de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr fasole verde proaspata( sau congelata)
  • zarzavat: o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras mare
  • 1 telina mica
  • tarhon( de la borcan sau proaspat)
  • 700 gr rosii sau (suc de rosii facut in casa),sau ce avem
  •  sare dupa gust
  • boia dulce
  • o lingurita otet( cateva linguri dupa gust)
  • ulei 3 linguri  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica:

Incingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele  si apoi fasolea noastra. Sotam 5 minute si turnam apa sa fiarba. Dupa 15 minute adaugam si sucul de rosii( sau rosiile). mai fierbem putin  astafel incat sa fie fierte si  zarzavatul si fasolea, potrivim de sare, puem si boiaua turnam otetul dupa gustul nostru, tarhonul si servim cu drag si dor...de copilarie...

 

 

COMENTARII (16)

cocolina 1

21.04.2012, 20:18

Ce bine arata am bagato la favorite

Bya Ralu 1

15.06.2012, 11:55

- TABITA - 1

07.03.2013, 14:05

Ciorba mea preferata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20