Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi

de Criss in Ciorbe, 3 Dec 2011 | 25249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4-5 catei de usturoi (se poate si mai mult)
  • 1 rosie decojita
  • 1 cescuta orez
  • 2 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • patrunjel verde
  • putin otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi:

Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe razatoarea mare si orezul spalat. Se pune sare dupa gust sau delikat. La final se adauga usturoiul zdrobit, galbenusurile frecate cu smantana si otetul dupa gust. Aceasta e o varianta mai dietetica a ciorbei, insa legumele se pot cali in ulei si apoi sa se puna la fiert. Eu nu le-am calit, nici n-am pus ulei pentru ca imi place sa fie cu cat mai putina grasime.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi 135947
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi 135948
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi 135949
retete culinare - Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi 135950

COMENTARII (20)

gabuna 1

02.01.2012, 18:06

aceasta este renumita "zeama aita" din Ardeal?
o sa incerc reteta si sigur o sa calesc legumele ca are ciorba mai mult gust, si daca chiar nu vreau sa fie grasa, atunci o sa pun smantana degresata iar uleiul dfe calit va fi de masline, doar o lingura.

multumesc pentru reteta

gigel_ciorbaru 1

24.09.2012, 16:20

va multumesc pt minunata reteta dar cred ca sotia mea nu va reusi

gigel_ciorbaru 1

30.09.2012, 22:03

a reusit uraaaaaaaaa
dar acum mananc doar ciorba ardeleneasca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D