Ciorba cu os de porc si raci umpluti

de Bunica in Ciorbe, 12 Ian 2019 | 2361 vizualizari

 

Eheeeeeeeee,de mult ma gandeam la o ciorbita cu "raci",dar nu-i venise randul.Cum am tot stat putin pe acasa ,i-am pus gand "rau" de ceva timp.E prima ciorba pe 2019:))))))  In timpul postului soacra mea facea ciorba de raci umpluti cu un aluat.Racii sunt ardei grasi, rosii cu coaja subtire.Se insira pe ata si se lasa la uscat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oase de porc
  • 4 ardei "raci"
  • 400 g. carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 100 g. orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 buc. pastarnac
  • 1 ardei
  • 300 ml. suc de rosii
  • 250-300 ml. zeama de varza
  • 1 legatura de leustean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu os de porc si raci umpluti:

"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-o oala de 4 l. se pun  2 l. apa si pui oala pe foc.

Spala oasele si pune-le in oala la fiert.

Spumuieste cand este necesar.

Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul se spala, curata si toaca cubulete.

Pune legumele in oala in care fierb oasele.

"Racii"cat au stat in apa fierbinte s-au inmuiat usor.

Se scoate cotorul ardeilor si se curata de seminte.

Carnea tocata se amesteca ,cu ceapa tocata,mararul,cimbrul,piperul,orezul spalat,oul,sare,piper.

Pune carne in fiecare "rac"si pune-i in ciorba.

Din carnea ramasa poti face cateva perisoare,pe care le pui in oala alaturi ce oase si "raci".

Cand carnea este fiarta pune sucul de rosii .

Lasa sa fiarba in clocot 5 minute, apoi pune zeama de varza si mai lasa 7 minute.

Stinge focul si pune leusteanul tocat marunt.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Atunci cand fierb oase, arunc prima apa cu spuma creata.

2

Dupa ce se pune zeama de varza, se potriveste de sare, daca mai este cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu os de porc si raci umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Dulciuri cu Georgiana 1

14.01.2019, 09:21

Bunica mea facea ciorba de raci cu zeama de varza, dar de post. Foarte buni!

mihaelar63 1

14.01.2019, 23:44

Ce bunatate de ciorbita

dantes 1

17.01.2019, 17:54

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza