Ciorba de ardei umpluti

de nadina73 in Ciorbe, 3 Oct 2010 | 2979 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns si eu sa fac ardei umpluti ,adusi din romania si serviti in castonasele de la bucataras

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei galbeni grasi
  • 500 g carne tocata
  • 1 canita  de orez(cescuta de cafea)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • putina vegeta
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde tocat(congelator)
  • 3 morcovi
  •  1 ceapa intreaga
  • 2 rosii
  • pasta de bulion 1 cutie
  • 2 linguri de faina
  • 400ml  bors de casa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare.

Ardeii se curata de seminte si se spala bine

Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata marunt si orezul spalat bine.Se amesteca bine toate dupa care se umplu ardeii.

Cand apa incepe sa fiarba se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 minute dupa care se pun 2 rosii taiate si decojite si borsul. Se mai lasa sa dea 2 clocote dupa care se face putin rantas(nu e sanatos dar la ardei merge asa din cand in cand )

Se caleste faina in putin ulei de masline daca se poate se pune putina boia dulce si pasta de tomate se amesteca bine dupa care se puna in ciorba .

Sa fiu sincera pt a nu ramane faina multa in ciorba eu pun rantasul in strecuratoare  si amestec bine si sa ramane cocoloasele, care se arunca daca raman.

Se potriveste de sare daca mai e cazul si patrunjel verde tocat si cu smatana cine doreste

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de ardei umpluti-0
Ciorba de ardei umpluti-1
Ciorba de ardei umpluti-2
Ciorba de ardei umpluti-3
Ciorba de ardei umpluti-4
Ciorba de ardei umpluti-5
Ciorba de ardei umpluti-6

COMENTARII (25)

Corinuta 1

04.10.2010, 14:09

eu n-am facut anul asta,pap de la tine!

lilik 1

04.10.2010, 20:02

imi plac imi placccccccfac inundatie

Adinacarla 1

05.10.2010, 12:50

si eu repede la masa...am avut si eu dumineaca...se tot as manca si din cei facuti de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04