Ciorba de burta

de delia64 in Supe/Ciorbe, 4 Mar 2014 | 5429 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta ciorbita de la sotul meu .
La inceput nu mi-a prea placut , cu timpul a devenit una din preferatele mele .
O fac de sarbatori de obicei dar si cand avem pofta de o ciorbita delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 3 oase de vitel cu maduva si putina carnita
  • 1,5 kg .de burta cruda
  • 4 oua
  • 500ml. smantana
  • o ceapa mare
  • 4 morcovi
  • o jumate telina
  • 2 radacini pastarnac
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei iuti in otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede.

Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific .

Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute .

Punem supa din nou intr-o oala si adaugam zarzavatul .

Cand legumele sunt fierte strecuram supa si blenderuim legumele.

Taiem burta fideluta .

Intr-o oala de 10 litri punem supa de legume , legumele blenderuite ,  burta  taiata fideluta si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.

Intre timp amestecam galbenusurile cu smantana , 2 linguri otet de pe ardei si mujdeiul de usturoi strecurat in prealabil . Punem  doua trei polonice de supa semi racita peste compozitie si omogenizam .

Luam supa de pe foc si amestecam  cu galbenusurile si smantana .

Daca este nevoie mai adaugam smantana si otet dupa gust.

Servim fierbinte cu ardei iute .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

se poate cali morcov in ulei pentru a da culoare

2

legumele se pot folosi la salata de boeuf

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2
Ciorba de burta-3
Ciorba de burta-4
Ciorba de burta-5
Ciorba de burta-6
Ciorba de burta-7
Ciorba de burta-8

COMENTARII (15)

Bunica

Bunica 1

04.03.2014, 19:53

N-am facut ciorba de burta toata iarna ......daca mananca vaca iarba nu mai e la fel de gustoasa

_Alina_

_Alina_ 1

05.03.2014, 07:37

delia64

delia64 1

05.03.2014, 10:11

Multumesc dragi bucatarasi !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!