Ciorba de burta "a la Flori"

de flori24 in Ciorbe, 30 Dec 2013 | 3560 vizualizari

 

Pana acum 2 ani nici nu vream sa aud de ciorba de burta:D. Am mancat odata la restaurant din greseala ospatarului care a incurcat comanda si mi-a placut :).Asa ca vin si eu cu o reteta adunata din mai multe retete de ciorba de burta din cartea de retete Bucatars.ro:)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de burta prefiarta
  • 4 oase de vita cu maduva (eu am pus 4 deoarece sunt micute)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 bucatica de telina
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • leustean
  • 400 ml de smantana (eu am pus cu 20% grasime)
  • 4 galbenusuri
  • sare,piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Flori":

Se spala burta in 2 ape  si se pune la foc mic cu  o lingurita de piper boabe ,3 catei de usturoi ,sare si folie de dafin .Din momentul cand incepe sa fiarba  se mai lasa vreo 30-40 de minute si dupa se stinge .

Oasele de vita se pun si ele la foc intr-o oala mai mare ,impreuna cu legumele  si condimentele .Se pastreaza un morcovel pe care il dam pe razatoarea mica si il calim.

Cand sunt fierte toate,strecuram supa si burta .Punem burta  inapoi cu supa de la legume strecurata si leusteanu  si o lasam sa dea in clocot si dupa inchidem focul.Intre timp cat se raceste supa amestecam galbenusurile cu smantana  si cu un polic o incorporam ..dar supa sa fie racita ( ultima data eu am facut o prostie mare cat capul meu am amestecat galbenusurile cu supa fierbinte...si nu sa mai apropiat nimeni de ciorbica:d ). Punem patrunjelu proaspat tocat si lasam sa se scurga si  morcovul calit  si gata :D.

 

TIPS-URI

1

In apa cu oasele am pus si 2 -3 bucati de carne de vita si cu legumele din supa am facut o mica salata beuf :)

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta "a la Flori"-0
Ciorba de burta "a la Flori"-1
Ciorba de burta "a la Flori"-2

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.12.2013, 14:20

nadea68

nadea68 1

30.12.2013, 20:25

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

30.12.2013, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12