Ciorba de burta cu legume

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Dec 2012 | 2475 vizualizari

 

Ai mei doresc ciorba de burta . Eu nu . Dar ce nu fac eu doar sa-i vad multumiti . Doar stiti voi ca ,, dragostea trece si prin ... aparatul digestiv !!:)))
AAA... si ,, Bucatareasa frumoasa face mancare gustoasa ''

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta de vita prefiarta si feliata
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar rosu
  • 4 ardei iuti
  • 4 caciulii de usturoi
  • 1 lingurita piper
  • 1 foaie dafin
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar iute
  • 300 ml smantana
  • 50 ml otet
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu legume:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Morcovul , patrunjelul , telina si gogosarul se taie marunt [ sau dupa preferinta , rondele ].
  3. Se pune burta la fiert impreuna cu legumele taiate in 4 l apa . Adugati sare , piper bobe , faia de dafin  si ceapa rosie .
  4. Lasati la fiert 30 min , controland consistenta legumelor . Ciorba a fiert cand si morcovul este moale .In acest moment puneti otetul .
  5. Jumatate din cantitatea de usturoi tocat se pune in ciorba  crud .
  6. Infierbantati intr-un vas mic uleiul si aruncati restul usturoiului in el . Amestecati si inchideti  focul . Adaugati usturoiul  calit la restul preparatului .
  7. Adaugati si ardeii iuti taiati rondele .Inchideti focul sub oala.
  8. Amestecati bine cu telul smantana , oul si mustarul, subtiati amestecul obtinut cu zeama calda , apoi turnati incet la restul ciorbei, amestecand cu o spatula .
 

TIPS-URI

1

Ciorba de burta este mai gustoasa dac este preparata si se serveste doar a doua zi , aromele au timp sa se intrepatrunda . Daca nu credeti , probati !

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta cu legume-0
Ciorba de burta cu legume-1
Ciorba de burta cu legume-2

COMENTARII (16)

Sim0na

Sim0na 1

01.12.2012, 15:14

N-as refuza varianta ta!!!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.12.2012, 17:11

deyutzky

deyutzky 1

01.12.2012, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!