Ciorba de cartofi cu afumatura

de Panacris in Ciorbe, 14 Mar 2012 | 4890 vizualizari

 

Inca mai merge ciorba de cartofi cu afumatura savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • carne afumata
  • cartofi rosii
  • ceapa galbena
  • morcovi
  • ardei gras rosu
  • ulei de masline
  • apa sare iodata
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura:

Carnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga la ceapa, morcovii, cartofii  si ardeii curatati si tocati in cubulete, lasandu/se la fiert cca. 5 minute. Se adauga la amestecul de legume, carnea fiarta se asezoneaza de sare. boia si piper, se completeaza cu cca. 2 litri de apa si se lasa la fiet la foc potrvit cca. 35 de i minute, neacoperit. Se serveste fierbinte cu smantana si verdeata proaspata tocata marunt.

TIPS-URI

1

cantitatea ingredientelor se stabileste in functie de fiecare familie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza