Ciorba de ciuperci pleurotus

de Raluca in Ciorbe, 29 Apr 2009 | 30077 vizualizari

 

O alternativa delicioasa la ciorba de burta

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus (bureti)
  • 3 litri apa
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 400 g iaurt
  • usturoi (1 capatana medie)
  • lamaie
  • sare, piper, 1 frunza de dafin, boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-))

Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-)

Ciupercile Pleurotus sunt un soi de bureti si le gasiti in magazin ambalate in pungi de cate 500 g.

Si acum, sa incepem:

Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga apa. Intre timp spalam ciupercile, si le taiem fasii. Dupa ce apa fierbe, adaugam ciupercile, ceapa taiata bucati (nu foarte marunt) si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si acreala dupa gust.

Stingem focul, si dregem ciorba cu smantana, iaurt si galbenusuri (se amesteca aceste 3 ingrediente intr-un castron, se adauga un polonic de zeama, sa se subtieze, si apoi se adauga incet in ciorba, amestecand continuu).

Scoatem frunza de dafin, si "pudram" cu putina boia dulce.

Et voila!

 

COMENTARII (8)

alivali 1

07.12.2010, 23:15

foarte buna!am incercat/o si noi si e delicioasa!

Fluf 1

28.04.2012, 02:14

Surprinzator de buna! E 3 dimineata si inca mai mananc din ea..

Marius_Bucatarul 1

19.04.2013, 17:06

E foarte gustoasa!Maine fac iar o oala de ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10