Ciorbă de curcan

de Ancutsa in Ciorbe, 27 Dec 2018 | 3275 vizualizari

 

Ieri am învăţat de la mama cum să pregătesc o ciorbă de curcan ca după sărbători: un pic mai acră, ca să ne dregem după mâncărurile ceva mai grele. I-am pus şi o mână de fidea, că mie îmi place fideaua în ciorbe, însă se poate înlocui cu orez. La final, am acrit-o cu zeamă de varză.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • Un tacâm de curcan,
  • 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi, ardei gras galben, ardei gras roşu, rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă mare albă,
  • O mână de fidea,
  • O ceaşcă roşii la conservă,
  • 500 ml zeamă de varză,
  • Câteva fire de mărar, leuştean şi pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de curcan:

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se îndepărtează spuma formată. Se mai amestecă din când în când în ciorbă, astfel încât carnea să nu se lipească de oală.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă legumele: mai întâi ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adaugă zarzavat pentru iarnă. Eu am avut morcovi, ardei şi ţelina mărunţite la blender pentru zarzavatul de iarnă şi păstrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, însă puteţi pune şi legume proaspete.

Când legumele sunt fierte, se adaugă fideaua, apoi şi roşiile. Se mai lasă câteva minute, apoi se acreşte cu zeamă de varză, după gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi cu ardei iute.

 Timp pregatire: 10min

Timp total: 1h 30min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

31.12.2018, 18:25

Daniela,

miki_a 1

03.01.2019, 03:14

Foarte bună!

Ancutsa 1

03.01.2019, 10:27

Mihaela, ma bucur mult ca iti place! Multumesc frumos!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta