Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa

de gabrielasfechis in Ciorbe, 10 Aug 2014 | 1699 vizualizari

 

De mult tot vroiam sa fac dar cum alaptez am zis ca mai bine nu, ca sa nu il doara burtica pe pitic. Azi am reusit sa imi implinesc si aceasta dorinta :)
Si a iesit foarte buna! Sotul a fost foarte incantat si a mancat de 2 ori mai mult ca mine :))

 

INGREDIENTE

  • Ciorba
  • 250 gr fasole
  • costita afumata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mai mare de gradina
  • jumatate de ardei rosu
  • tarhon
  • sare, ptrunjel
  • Paine
  • 600 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa:

Fasolea o punem in apa de seara.

Pregatim mai intai aluatul de paine.

Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in cuptorul cu microunde timp de o ora ca sa dospeasca.

Intre timp preparam ciorba.

Taiem marunt, ceapa, morcovul si rosia. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Le calim in ulei. Adaugam apa si punem fasole, costita taiata in bucati si jumatatea de ardei. Dregem de sare si le lasam la sa fiarba bine. Eu le-am lasat 2 ore si am mai adaugat apa cand a fost nevoie.  Dupa ce s-a fiert tot punem cateva frunzulite de tarhon si piper si lasam sa dea un clocot. Mai aduagam sare daca e nevoie. Eu am cules tarhonul la final dar daca va place il puteti taia marunt si il lasati in ciorba.

Incalzim cuptorul bine.

Dupa ce a dospit aluatul punem putina faina pe masa de lucru, il mai framantam putin si apoi il rupem in doua si il punem in 2 oale mai mici (eu am pus in 2 oale de inox de 1,5 litri) si le dam la cuptor la foc mic timp de o jumatate de ora si apoi la foc putin mai mare ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a copt painea bine o scoatem din oale si o lasam sa se raceasca. Dupa ce sa racit ii taiem capacul de deasupra si scobim inauntru un cerc cu diametrul de aproximativ 1 cm,si mai putin daca doriti, si punem ciorba in paine. O sa intre in jur de 3 - 4 polonice deoarece miezul o sa absoarba din zeama.

Sa aveti pofta!!

 

 

TIPS-URI

1

Painea se pune pe o farfurie sau un clupator si apoi se pune ciorba.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa-0
Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa-1

COMENTARII (11)

babi5

babi5 1

18.08.2014, 07:43

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

31.08.2014, 22:36

foarte buna

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!