Ciorba de fasole in bol de piine

de janet in Supe/Ciorbe, 29 Mar 2010 | 2515 vizualizari

 

Ciorba asta o fac cind am mai mult timp de stat in bucatarie, pentru ca dureaza ceva pana le facem pe amandoua(sa coacem paine si sa fierbem fasolea), dar este o ciorba gustoasa si dupa placerea cu care este consumata de baietii mei, efortul este rasplatit.

 

INGREDIENTE

  • -400 gr fasole boabe
  • -1 ceapa mare
  • -2 morcovi potriviti
  • -dintr-o telina potrivit de mare-2 felii
  • -un ardei gras
  • -500 ml bors acru
  • -un ciolan afumat
  • -patrunjel,
  • leustean si cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in bol de piine:



Alegem fasolea de impuritati si o spalam.

O punem la foc cu jumatate de oala de apa.

Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o suporta mai bine).

In timp ce fasolea fierbe , taiem ciolanul , il spalam cu apa fiarta (tot de 2-3 ori)pentru ca sa ii mai scoatem din fum (daca este prea afumat) si il punem sa fiarba impreuna cu fasolea.

Lasam sa fiarba (daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind, apa calda).

Taiem zarzavatul marunt ,ceapa, morcovul si telina, cind fasolea si carnea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul.Ardeiul gras il vom pune cind celelalte legume sunt aproape fierte,(ardeiul neavand acelasi timp de fierbere ).

Cand totul este fiert, acrim cu bors si adaugam pentru aroma,cimbru,patrunjel si leustean taiat marunt.

Ciorba asta ne place sa o servim din boluri de piine.

Coc 3 painici (cate una de fiecare )in forme cilindrice ,le tai un capac,le scobesc miezul si le umplu cu ciorba.

Mananci atat ciorba, cat si bolul!

Pofta maaare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole in bol de piine 24062
retete culinare - Ciorba de fasole in bol de piine 24063
retete culinare - Ciorba de fasole in bol de piine 24064
retete culinare - Ciorba de fasole in bol de piine 24065

COMENTARII (8)

Sylvia 1

30.03.2010, 17:27

Excelent arata chiar ammancat in Romania la un restaurant in Cluj

janet 1

30.03.2010, 17:42

Sa stiti ca este tare buna ,asa cu piine de casa!Piinea fiind ,chear bolul!

mamaieelena 1

30.05.2012, 10:38

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10