Ciorba de fasole uscata cu afumatura

de MotanLaOale in Ciorbe, 23 Ian 2021 | 3834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole uscata
  • 400g afumatura
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • boia afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu afumatura:

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.

Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.

Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.

Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.

Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus putina apa si le-am lasat la fiert.

Cand fasolea a fiert am trecut-o intro oala mai mare si am adaugat zarzavatul fiert separat.

Am completat cu apa, vegeta, piper, boia afumata si am lasat sa dea cateva clocote.

Am pus si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10-15 minute.

Am potrivit de sare si am adaugat si mararul tocat marunt.

Dupa cateva clocote este gata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura