Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 2 Aug 2021 | 1860 vizualizari

 

 Dovleceii rasar la mine in gradina ca ciupercile dupa ploaie. Ce-i drept si eu ii iubesc si ador sa gatesc cu ei. Sunt gustosi si usori in -light in preparate .

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai rasarit-700 gr
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 pulpe gaina
  • 2 rosii mari-500 gr
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2-3 fire telina verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • iaurt grecesc -optional
  • Galuscute : 3 oua +5 linguri faina alba + 1 lingura ulei , unt sau untura proaspata de porc + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
  3. Morcovul se taie rondele .
  4. Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
  5. Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
  6. Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
  7. In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .
  8. Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .
  9. Sotati usor ceapa , morcovul si ardeiul in ulei .
  10. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pot pune rosiile .
  11. Lasati sa se inabuse usor impreuna cateva minute .
  12. Completati cu apa in oala .
  13. Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .
  14. Puneti pulpele de gaina la fiert .
  15. Dupa 45 minute se incearca daca carnea este fiarta .
  16. In acest moment se prepara galuscutele prin amesteculde oua , sare , faina si putina grasime [ vegetala sau animala ] .
  17. Amestecul pentru galuscute poate sa fie si mai moale .
  18. Cu ajutorul unei linguri se ia aluatul si se introduce in zeama ce fierbe la foc domol .
  19. Curatai dovlecelul de coja prea groasa sau de seminte  .
  20. Eu nu am fost nevoita sa curat dovlecelul pentru ca am un soi cu coaja subtire si seminte  aproape insesizabile .
  21. La sfarsit se pun dovleceii taiati cubulete .
  22. Puneti telina si patrunjelul tocate marunt .
  23.  Dregeti ciorba cu piper sau sare daca mai este nevoie .
  24. Carnea de gaina a fost folosita la preparare a felului doi .
  25. Carnea se poate lasa si in ciorba daca o portionati in bucati mai mici .
  26. Noi am mai acrit suplimentar cu iaurt grecesc , dar merge si fara .
  27.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .

2

In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .

3

Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .

4

Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de zucchini