Ciorba de gasca

de liana_geicu in Ciorbe, 10 Noi 2009 | 11963 vizualizari

 

Aceasta ciorba imi aduce aminte de copilarie, la mine acasa se serveste des si pentru ca imi era pofta de gustul de ciorba de gasca acrita cu zeama de varza am zis sa o prepar chiar eu azi.....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia (1 verde, 1 rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • suc de rosii 
  • 250 ml zeama de varza
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, fidea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gasca:

Carnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se spumeaza (la mine nu a fost nevoie). Cand s-a fiert carnea (eu am dezosat pieptul si l-am taiat bucatele mici), se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa ce au dat cateva clocote si cartoful este aproape fiert se adauga sucul de rosii, zeama de vaeza si sare dupa gust. Mai lasam un pic sa fiarba cu sucul de rosii si zeama de varza si adaugam fideaua (un rotocol am pus eu) si dupa alte cateva clocote stingem focul. La sfarsit adaugam patrunjelul taiat marunt.

Ideal ar fi sa fie cat mai multa verdeata (mie asa imi place), dar am avut doar patrunjel, leusteanul ii da o aroma aparte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sucul de rosii se pune cand cartoful este aproape fiert pentru ca il intareste

2

Carnea se incearca cu o furculita daca este fiarta. Carnea trebuie sa se desfaca usor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de gasca 10419
retete culinare - Ciorba de gasca 10420
retete culinare - Ciorba de gasca 10421
retete culinare - Ciorba de gasca 10422

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

11.11.2009, 20:22

Eu sunt innebunita dupa ciorbita acrita cu zeama de varza indiferent care ar fi ingredientul principal!

crysady 1

25.11.2009, 18:46

Am sa incerc si eu aceasta reteta pentru baietii mei!

Panacris 1

16.01.2014, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D