Ciorba de loboda

de merisor in Ciorbe, 7 Iun 2016 | 1022 vizualizari

 

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută la detoxifierea organismului.

 

INGREDIENTE

  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 200 g roșii cu legume pentru ciorbe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 3 l apă
  • 400 ml zeamă de la murături(castraveciori)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs.

Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a evita acel gust de prăjeală, care e dăunător organismului.

Când sunt ușor pătrunse, presărăm peste ele și puțină sare.

Tocăm loboda în fâșii și o adăugăm peste legumele ușor pătrunse, le amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fierbinte.

Lăsăm ciorba să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi adăugăm roșiile și peste 10 minute, adăugăm zeama de murături.

Mie îmi plac mult ciorbele acrite cu zeamă de murături, aceasta fiind ușor picantă, ușor dulceagă și ușor acrișoară.

Mai lăsăm ciorba pe foc 5-10 minute, apoi, după stingerea focului adăugăm un ou bătut și diluat ușor cu zeamă fierbinte și verdeața tocată mărunt.

Ciorba de lobodă este foarte bună atât fierbinte, cât și rece de la frigider.

Să vă fie de folos!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de loboda 446071
retete culinare - Ciorba de loboda 446072
retete culinare - Ciorba de loboda 446073
retete culinare - Ciorba de loboda 446074
retete culinare - Ciorba de loboda 446075
retete culinare - Ciorba de loboda 446076

COMENTARII (27)

Sidy 1

09.06.2016, 06:31

Buuuuuna de tot ciorbita asta !

mirela0911 1

11.06.2016, 14:35

Arata bine ciorbica!

Catalina L 1

11.06.2016, 18:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D