Ciorba de loboda cu galuste de branza feta

de Rux in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 4758 vizualizari

 

Este cea mai delicioasa ciorba de loboda pe care am servit-o vreodata! Isi merita locul in topul celor mai bune ciorbite vegetariene...( reteta Dianei, multumesc tare mult pentru aceasta reteta de vis, am mai modificat-o putin in sensul ca galustele erau cu branza de vaci)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 morcovi mici rasi
  • 5 bucati ciupercute proaspete
  • 5  legaturi loboda rosie
  • o cana iaurt
  • o cana smantana
  • o cana bors
  • patrunjel,
  • marar,
  • leustean tocat  
  • Pentru galuste:
  • 500 gr branza feta
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • sare un praf
  • ceapa verde
  • marar tocat      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu galuste de branza feta:

Ceapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei.

Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba.

Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se clateste si se adauga in ciorba. Cat fierbe loboda facem galustele:

Se amesteca ingredientele si se facem galustele ca pe papanasi.  Sarea, ceapa verde si mararul competeaza gustul delicios al galustelor.

Cu mana luam cate putin facem galustele si le dam drumul in oala de ciorba la care in prealabil am facut focul mai mic si am mai adaugat o cana de apa rece astfel incat sa nu fie in clocote cand punem galustele.

Galustele cand sunt gata se ridica la suprafata ciorbei rapid.

Adaugăm în ciorbă pătrunjel tocat, leuștean și mărar, o cană de borș proaspăt și una de iaurt și mai lăsăm sa fiarbă puțin.

La final, turnăm în oală o cană cu smântănă amestecată cu puțină făină (ca să nu se brânzească), și din nou mai punem mărar și leuștean tocat, potrivim gustul de sare și stingem focul.

Mmmm miroase divin!

 

 

COMENTARII (7)

Rux 1

23.11.2010, 10:57

Sper sa iti placa eu o gasesc nebuuuna de buna!

USA 1

10.02.2011, 22:49

Te cred Ruxy, arata de papi ecranul, nu alta!

Rux 1

11.02.2011, 07:47

Minunata mea USA

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S