Ciorba de loboda cu ou intreg

de Ina in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2010 | 4011 vizualizari

 

Delicioasa calda, dar si rece, cu o ceapa verde alaturi.

 

INGREDIENTE

  • loboda ( cat cuprinzi in doua maini )
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 cartofi
  • 400 g. rosii in bulion sau 300 ml  suc de rosii
  • 1 litru bors
  • 5-6 oua
  • sare, delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu ou intreg:

Loboda o spalam si o oparim in apa fiarta cu sare, apoi scoatem loboda din apa si o tocam marunt.  Nu aruncam apa, o punem in ciorba, cand fierbem legumele.

Punem legumele la fiert, apoi adaugam rosiile sau sucul de rosii si loboda tocata. Lasam sa fiarba inca 10 minute si adaugam borsul fierbinte. 

Cand inca clocoteste, spargem ouale intregi in ciorba ( ca la ochiuri). Pentru a drege ciorba si a-i da un aspect si mai frumos, putem bate 1-2 oua si le punem in fir subtire in ciorba clocotinda. Potrivim de sare .

Oprim focul si adaugam leustean verde tocat marunt.

 

 

TIPS-URI

1

Ouale intregi dau si aspect, dar si gust delicios ciorbei.

2

Loboda rosie da culoare deosebita ciorbei.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de loboda cu ou intreg-0
Ciorba de loboda cu ou intreg-1
Ciorba de loboda cu ou intreg-2
Ciorba de loboda cu ou intreg-3
Ciorba de loboda cu ou intreg-4
Ciorba de loboda cu ou intreg-5
Ciorba de loboda cu ou intreg-6

COMENTARII (10)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

24.05.2010, 10:49

eu fac aceasta ciorbica cu omleta de oua taiata fasiute dar o sa incerc si cu ou intreg.............bine arata ina asa ca imi iau furculitele si plec catre tine...........

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

24.05.2010, 10:50

pup si multa sanatate!

Ina

Ina 1

24.05.2010, 12:29

te pup si eu, medioto! Multumesc de urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!