Ciorba de os cu perisoare

de Bunica in Ciorbe, 6 Feb 2015 | 766 vizualizari

 

Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ardei gras
  • 200 g. suc de rosii
  • 300 ml. zeama de varza
  • leustean
  • Perisoare:
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os cu perisoare:

Pune la fiet oasele spalate.

Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.

Daca este nevoie spumuieste.

Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.

Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.

Pune  oul si orezul spalat.

Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.

Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.

Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .

Las-o la fiert 10 minute .

Stinge focul si adauga leusteanul tocat.

Serviti cu mamaliga si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Se sareaza la sfarsit .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365425
retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365427
retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365430
retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365431
retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365432
retete culinare - Ciorba de os cu perisoare 365449

COMENTARII (19)

Panacris 1

06.02.2015, 18:04

Tocmai a venit vâjul, deci e binevenită ciorbița ta!

Rocsi 1

06.02.2015, 20:52

Foarte gustoasa ciorbita asta!

Teo 1

07.02.2015, 21:25

Buni ,am fost astazi ''gand ,la gand cu bucurie'' pentru ca si eu am facut o astfel de ciorba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S