Ciorba de perisoare

de eclerash in Ciorbe, 16 Mai 2010 | 5570 vizualizari

 

Nu stiu daca este o regula generala,insa observatiile mele m-au dus la ideea ca este o ciorba pe care o mananca si copiii cu placere...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata(amestec vita si porc am avut eu)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • bulion
  • bors praf
  • patrunjel berde
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si  calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o vom amesteca cu ceapa ramasa si tocata,adaugam oul si orezul si 2-3 linguri ulei si chiar una de apa daca simtit ca nu este destul de maleabila compozitia.Din aceasta formam bilute de marimea unei nuci.

Dupa ce s-au calit legumele le acoperim cu apa,le fierbem cca 20 min,adaugam perisoarele avand grija sa le punem pe suprafata intregii oale ca sa nu se suprapuna.Cand perisoarele incep sa iasa la suprafata adaugam si bulionul si mai lasam 5 minute.In ultimele minute de fierbere adaugam si borsul la plic,sare si piper.Dupa ce luam oala de pe foc adaugam si patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

puteti pune in compozitia de perisoare si un varf de bicarbonat

2

orezul este bine sa fie uscat in momentul adaugarii in compozitia de perisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

eclerash 1

16.05.2010, 11:43

multumesc!!!

nadina73 1

16.05.2010, 17:24

intradevar copiilor mei le place mult mai ales daca fac perisoarele foarte mici,felicitari super 5 furculite(linguri ar trebui)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 09:52

yammy bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita