Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 14 Apr 2018 | 3577 vizualizari

 

Ciorba  de perisoare se afla in topul preferintelor tuturor. Vorbesc de aceea preparata in casa cu ingrediente proaspete. Nu cred ca poate spune cineva ca nu-i place. Eu cel putin nu am auzit. De data aceasta am inlocuit ceapa cu praz. Imi plac mult perisoarele din piept de pui la care am mai adaugat si putina carne de porc.
Aceasta ciorba este prezentata intr-una din farfuriile ramase de la bunica mea Irina.
"Bunatati de Paste''

 

INGREDIENTE

  • 2 fire praz tanar
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 bucata telina
  • 1 borcan mic rosii cherry -productie proprie
  • 1 pahar smantana fermentata
  • 1 lingura tarhon maruntit conservat in otet
  • otet aromatizat cu tarhon
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • sare

Perisoare:

  • 500 g piept de pui
  • 250 g carne porc
  • 2 linguri praz maruntit
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf pesmet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana:

  • Curatati si spalati legumele.
  • Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi.
  • Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati.
  • Adaugati 3 l apa si fierbeti 10-15 minute pana morcovii incep sa fie patrunsi.
  • Intre timp preparati perisoarele.
  • Am taiat marunt prazul, patrunjelul si cuburi de carne. Le-am tocat impreuna in vasul blenderului vertical.
  • Compozitia cu carne am amestecat-o cu ou, sare, piper si pesmet.
  • Puneti vasul la rece pana in momentul prepararii perisoarelor. Compozitia rece pentru perisoare se poate modela mai usor.
  • Am preferat sa pun mai  multe mici perisoare si am renuntat la orez .
  • Reduceti intensitatea fierberii si adaugati micile perisoare.
  • Adaugati rosiile cherry si tarhonul maruntit.
  • Smantana se dilueaza separat cu zeama fierbinte si se incorporeaza in ciorba imediat dupa ce ati oprit focul.
  • Gustati, sarati sau acriti cu putin otet aromatizat de la tarhon daca este nevoie.
  • La servire se presara deasupra patrunjel verde.

    Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru ca perisoarele preparate doar din piept de pui imi pareau seci, am mai pus si putina carne de porc.

2

Atentie! Prazul are frunze mai subtiri si are tendinta sa se arda repede.

3

Compozitia rece pentru perisoare se poate modela mai usor. Puneti vasul la rece pana in momentul prepararii.

4

Nu uitati sa spargeti oul separat pe o farfurioara, pentru a verifica prospetimea.

5

Perisoarele nu se fierb foarte mult pentru ca-si pierd forma si se sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu orez