Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza

de Bya Ralu in Ciorbe, 8 Dec 2014 | 2942 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Madi!A iesit o ciobita delicioasa

 

INGREDIENTE

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1/2 borcan de fasole pastai
  • 200 ml smantana
  • 200 ml zeama de varza
  • 2 linguri bulion
  • vegeta,piper,tarhon
  • patrunjel proaspat

Pentru perisoare:

  • 1 ou
  • 1/2 tava carne tocata de porc si vita
  • 1/2 legatura marar
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa mica alba
  • sare/piper/boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza:

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba.
Se prepara perisoarele cu toate ingredientele,se amesteca bine,se umezesc palmele si se formeaza perisoarele,adaugandu-se in oala peste legume.
Dupa ce sunt aproape fierte legumele si perisoarele,se adauga cartofii taiati cuburi.
Dupa 10 minute se adauga mazarea,fasolea pastai,dovlecelul taiat cuburi si zeama de varza si condimentele.
Cand e totul gata se amesteca smantana si bulionul cu zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in ciorba.
Se pune patrunjel proaspat.
Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si smantana

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-0
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-1
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-2
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-3
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-4
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-5
Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza-6

COMENTARII (29)

T I M E A

T I M E A 1

09.12.2014, 14:34

roxana_simona

roxana_simona 1

10.12.2014, 14:33

marcela1979

marcela1979 1

11.12.2014, 01:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!