Ciorba de peste

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Aug 2016 | 14184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de crap (2,100 kg)
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 150g mazare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 5 rosii
  • 2 cartofi
  • 50ml ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 litru bors
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine.

Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele.

Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3 minute.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15 minute.

Se adauga vegeta si piper.

Se adauga mazarea si cartofii si se mai fierbe 15 minute.

Se adauga rosiile taiate cuburi si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga pestele si dupa 5 minute bors dupa gust.

Se fierbe 5 minute si se potriveste de gust.

Se adauga verdeata tocata, se mai da in 2-3 clocote si este gata.

Se serveste calda cu ardei iute.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca o vreti dulce se elimina borsul.

2

In loc de cartofi se poate pune o canuta de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

laura_n 1

25.03.2017, 12:39

Tina, nu vad nicaieri reteta pe care o explici tu aici cu atata experienta. De fapt, nu vad nicio reteta postata de tine.
Aici, fiecare procedeaza dupa bunul gust, plus ca daca ai adaugat bors in zeama, BORS se numeste. Ciorba e alta mancare de peste!

MotanLaOale 1

25.03.2017, 13:51

Ce dor imi era de gospodina perfecta!

tina58 1

26.03.2017, 12:46

Pentru "laura_n" si "MotanLaOale" : Am inteles ca v-a deranjat comentariul meu; dupa Laura n-ar trebui sa comentez atat timp cat nu postez retete iar Motan ma ironizeaza ca, vezi-Doamne ma cred gospodina perfecta. Laura draga, nu am timp de facut poze si si stau sa le postez impreuna cu retetele mele, e drept ca acum vreo 3-4 ani incepusem sa le pun pe vreo doua situri dar imi lua prea mult timp asa ca am renuntat, iar tu draga Motan sa stii ca nu sunt nici pe departe gospodina perfecta pentru ca invat mereu cate ceva, asa am ajuns sa fac niste retete foarte bune, ce a fost bun am oprit ce nu am eliminat; asa inveti, prin incercari si inca mai invat. Intr-adevar ciorba poate fi acra sau nu iar supa este supa (majoritatea celor care posteaza astfel de retete sunt convinse(i) ca ciorba trebuie sa fie neaparat acra si daca nu e acra e supa). Dar ce-ar fi sa va ganditi voi putin la faptul ca s-ar putea sa am dreptate si pentru asta incercati odata sa faceti reteta mea fara sa porniti cu ideea preconceputa ca numai reteta voastra este buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste