Ciorba de stevie (de post)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 16 Apr 2013 | 13403 vizualizari

 

Pentru ca suntem in perioada postului si pentru ca unii dintre noi tinem post, m-am gandit ca ar fi binevenita o astfel de ciorbita plina de legume.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 maini zdravene de stevie (frunze);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 l apa fiarta (pentru oparit stevia);
  • 2 l apa (pentru ciorba);
  • putin ulei (ca sa calim legumele);
  • o mana de orez;
  • 2 linguri bors granulat (sau mai mult daca e proaspat - cine are);
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta de ardei (sau bulion);
  • patrunjel;
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie (de post):

Punem 1 l de apa sa fiarba.

Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor culoarea si le scoatem intr-o sita.

Tocam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le punem intr-o oala peste uleiul incins. Amestecam, adaugam 2 l de apa calda si lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam orezul spalat, stevia tocata cat de mare sau mic dorim, sare, piper, si lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute cat sa "infloreasca" bobul de orez.

Adaugam pasta de ardei (bulionul), amestecam si mai lasam 5 minute. Adaugam apoi borsul granulat, mai lasam putin si oprim focul.

Tocam patrunjelul si leusteanul si-l adaugam peste ciorbita.

 

TIPS-URI

1

Cine nu tine post, poate adauga si putina smantana si omleta taiata fasii.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de stevie (de post)-0
Ciorba de stevie (de post)-1
Ciorba de stevie (de post)-2
Ciorba de stevie (de post)-3
Ciorba de stevie (de post)-4
Ciorba de stevie (de post)-5
Ciorba de stevie (de post)-6
Ciorba de stevie (de post)-7

COMENTARII (34)

simonacallas

simonacallas 1

25.03.2014, 08:37

Iubesc ciorba de stevie

Xandrinne

Xandrinne 1

18.12.2015, 20:55

marianascarlat

marianascarlat 1

16.04.2016, 15:28

Astăzi fac și eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!