Ciorba de vitel

de Cris2711 in Ciorbe, 19 Ian 2013 | 1396 vizualizari

 

Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu o inspiratie din ciorbita actula a lui Medi si cea postata de ea mai demult cu carne de vitel,a iesit .....SUPER.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de circa 0,500 gr. carne macra de vitel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 morcovi
  • frunze de telina dar si un sfert de radacina
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi mijlocii
  • 3 rosii
  • o doza de suc de rosii
  • o mana de taitei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de ulei de masline
  • dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l  am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra.

Se lasa la fiert circa 45 de minute,intre timp pregatim legumele.

Se taie toate cubulete.Se adauga in oala si cand s-au fiert pe jumatate ,se adauga si cartofii taiati cubulete.Dupa un sfert de ora se adauga si sucul de rosii.Se adauga sare si piper dupa gust.Am adaugat si taiteii,fierti ,in prealabil.

Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel sau leustean.

Se serveste si cu smantana ,eu am ales de aceasta data varianta fara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de vitel 198775
retete culinare - Ciorba de vitel 198776
retete culinare - Ciorba de vitel 198777
retete culinare - Ciorba de vitel 198778
retete culinare - Ciorba de vitel 198779
retete culinare - Ciorba de vitel 198780

COMENTARII (44)

diaconta 1

19.01.2013, 22:07

ce ciorbita buna ai facut Crisulina

ANNA_46 1

19.01.2013, 22:54

Mmmm.... ce buna ciorbica

Cris2711 1

20.01.2013, 11:03

Caro te astept si dau cu drag,Delia multumesc,Dia vrei?te astept,Anna mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S