Ciorba din pulpa de curcan cu legume

de Bya Ralu in Ciorbe, 8 Mai 2015 | 1292 vizualizari

 

Am avut o bucata mare de pulpa de curcan superioara care am impartit-o la ciorba si la tocana. Foarte bune amandoua.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de pulpa de curcan(osul cu o parte de carne)
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 linguri de mazare din conserva
  • 2 linguri de linte din conserva
  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 rosie
  • o mana de ciuperci(curatate si taiate felii)
  • 2 linguri de bulion
  • ulei de masline
  • vegeta/piper alb
  • 1/2 lingura delikat bors magic cu legume
  • tarhon uscat
  • patrunjel prospat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din pulpa de curcan cu legume:

Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se calesc cateva minute si se adauga in oala de ciorba.

Adaugam si ciuperciile taiate feliute mai mici si lasam legumele si carnea sa fiarba.

Lintea si mazarea se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs,se adauga la final,la fel si dovlecelul zucchini se spala bine si se taie rondele(cu tot cu coaja), iar rosia o taiem cuburi.

Se adauga condimentele dupa gust si borsul magic,si bulionul si se mai lasa circa 5-10 minute si se ia de pe foc.

La sfarsit se scoate osul din ciorba si se da carnea jos, se taie bucati mici.

Se adauga patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute

RETETA IN IMAGINI

Ciorba din pulpa de curcan cu legume-0
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-1
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-2
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-3
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-4
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-5
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-6
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-7
Ciorba din pulpa de curcan cu legume-8

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

12.05.2015, 11:41

Multumesc

roxana_simona 1

28.05.2015, 20:16

-Licurici- 1

11.09.2015, 14:45

Ce ciorbita buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04