Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

de Bucataras in Curcan, 7 Dec 2023 | 6231 vizualizari

 

Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ingredientele pentru Rețeta de rulada de curcan pentru masa de Crăciun sunt: piept de curcan, cârnaciori, parmezan, legume, bacon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun
  • 1/2 piept de curcan (aprox. 1,5 kg)
  • 3 cârnăciori proaspeți (sau 150g carne tocată condimentată după gust)
  • 100 g parmezan
  • 100 g cascaval
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 4 căței de usturoi
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • 3 linguri de muștar
  • 6-7 curmale (sau 50g stafide)
  • Sare și piper negru, după gust
  • Boia de ardei
  • Ierburi aromatice
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt și roșii cherry pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun:

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Pregătirea pieptului de curcan

- Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor, până ajunge la o grosime uniformă pe toată suprafața.

- Învelim pieptul de curcan în folie alimentară și îl batem cu ciocanul de carne, pentru a îl frăgezi și pentru a îi mări suprafața.

- Condimentăm pieptul de curcan cu sare, piper, boia de ardei și ierburi aromatice.

- Ungem întreaga suprafață cu 3 linguri de muștar.

- Presărăm parmezanul ras.

Umplutura

- Scoatem umplutura de carne din cârnăciori, o fărâmițăm, o prăjim ușor în puțin ulei și o scoatem apoi din tigaie.

- În grăsimea rămasă, călim ușor legumele tocate: mai întâi usturoiul și ceapa, apoi ardeiul și morcovii.

- Lăsăm legumele în tigaia acoperită cu un capac, la foc potrivit, timp de câteva minute.

- La final, adăugăm curmalele tăiate în sferturi (sau stafidele) și mai călim 1-2 minute.

- Amestecăm carnea cu legumele și curmalele călite.

- Adăugăm 100 g de cașcaval ras și lăsăm umplutura să se răcească ușor.

Umplerea și rularea

- Așezăm umplutura pe lungimea pieptului de curcan, pe jumătatea mai apropiată de noi, lăsând liberă partea spre care vom încheia rularea.

- Rulăm cu atenție pieptul de curcan cu umplutura, așa încât să suprapunem cele două părți în partea de sus.

Sigilarea

-Așezăm cu grijă feliile de bacon peste partea superioară a ruladei. Suprapunem marginile feliilor de bacon.

- Introducem capetele feliilor de bacon sub ruladă. Dacă feliile nu sunt suficient de lungi, putem adăuga mai multe felii, astfel încât acestea să cuprindă întreaga suprafață a ruladei.

- Folosim sfoară de bucătărie pentru a sigila rulada și pentru a ne asigura că nu se desface la copt. Legăm mai întâi rulada circular, în 4-5 locuri, și apoi pe întreaga lungime.

Coacerea

- Așezăm rulada într-un vas în care am pus o foaie de copt și adăugăm în tavă puțină apă.

- Înainte de a o băga în cuptor, presarăm boia, ierburi aromatice deasupra și o ungem cu puțin ulei.

- Coacem rulada în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180°C.

Servirea

- Lasăm rulada să se răcească înainte de a tăia sfoara și de a o felia.

- Decorăm cu crenguțe de rozmarin și roșii cherry.

Poftă bună și Crăciun cu bucurie!

Vezi si reteta de Piept de porc cu salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gusa de curcan umpluta