Ciorba radauteana

de Raisha in Ciorbe, 5 Apr 2015 | 2627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1 pastarnac
  • 1 jumatate de telina
  • apa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri otet
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface. 

Scoatem spuma lasata de pui pana cand apa devine clara. Atunci cand carnea nu mai lasa spuma, adaugam legumele: morcovii, ceapa, ardeiul, pastarnacul si telina. Lasam sa fiarba.

Atunci cand carnea se patrunde usor cu furculita o scoatem si o lasam sa se racoreasca. La fel cand legumele sunt moi le scoatem separat si le lasam sa se raceasca.

Oprim focul si lasam zeama sa ajunga la temperatura camerei. In acest timp pregatim un amestec din smantana, galbenusurile de ou si usturoiul strivit. Cand compozitia cu smantana este gata, luam cu polonicul zeama din oala unde a fiert carnea si legumele si turnam cate putin peste. Repetam de cateva ori procedeul pana amestecul de smantana are aceeasi temperatura cu ciorba. La urma o turnam in oala amestecand cu polonicul. In felul acesta obtinem o ciorba omogena.

Carnea racita o taiem cubulete. La fel legumele le taiem marunt, inafara de ceapa si telina pe care le aruncam. Le punem inapoi in oala. Condimentam cu sare si piper. Adaugam si cateva linguri de otet. Mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam si potrivim de gust. Inchidem focul si servim calda cu ardei iute si putina smantana. 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba radauteana-0
Ciorba radauteana-1
Ciorba radauteana-2
Ciorba radauteana-3
Ciorba radauteana-4
Ciorba radauteana-5
Ciorba radauteana-6

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.04.2015, 12:37

E buuuna!

marcela1979 1

06.04.2015, 13:58

Sim0na 1

06.04.2015, 18:29

delicioasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41