Ciorba traditionala de miel la ceaun

de Rahela Velicu in Supe/Ciorbe, 29 Apr 2016 | 4115 vizualizari

 

Daca nu avem o ciorbita din maruntaie de miel, atunci nu simtim ca ar fi Pastele. Este Reteta de Paste care ne place cel mai mult :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/ciorba-traditionala-de-miel-la-ceaun/

 

INGREDIENTE

  • aprox. 2 kg oase si maruntaie de la miel( ficat, rinichi, plamani,burta, mate)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 100 g rosii in bulion pentru ciorba
  • 200 g smantana de gatit
  • 5 galbenusuri
  • 2 legaturi mari de leustean
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba traditionala de miel la ceaun:

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un clocot.

Le scurgem apa, apoi le mai clatim odata si le mutam intr-un ceaun. Le punem apa si le dam la foc 15-20 de minute, dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul tocate si sare dupa gust si lasam la fiert inca 40-50 de minute.

Punem rosiile din bulion si lasam in continuare la fiert pana cand fierbe bine carnea.

Galbenusurile de ou le amestecam cu smatana de gatit, iar leusteanul il tocam marunt.

Cand este gata ciorba, adauagam galbenusurile si verdeata si stingem focul.

Transferam ciorba intr-o cratita si servim cu pofta 1-2-3 portii .

TIPS-URI

1

Puteti acri ciorba cu bors.

2

In locul smantanii de gatit, se poate folosi si smantana normala.

3

Puteti adauga si mai multe maruntaie daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de miel