Ciorbita bogata de aripi de curcan

de lia maria in Supe/Ciorbe, 7 Mai 2010 | 4776 vizualizari

 

Este ceva de lucru la aceasta ciorbita dar, rezultatul va asigur ca este pe masura!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa de curcan
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 cub Knor (obtional)
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei (radacina)
  • 1 telina (radacina)
  • 2 ceape vechi + 5 fire, verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 legatura, frunze leustean
  • 200g mazare congelata
  • 200g fasole galbena congelata
  • 2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate)
  • 3 galbenuse de ou
  • 500g smantana
  • 2 ardei kapia, murati
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita bogata de aripi de curcan:

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare  si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’.

Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean.

Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul.

Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca.  Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’.

Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba.

De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba.

La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

aripi de curcan

2

zarzavaturi

3

smantana

4

ardei kapia murat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30489
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30490
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30491
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30492
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30493
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30494
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30495
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30496
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30497
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30498
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30499
retete culinare - Ciorbita bogata de aripi de curcan 30500

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.05.2010, 15:14

lia eu zic ca tot ce e cu curcan e grozav ,dar cred ca curcanul tau a fost imensssssssss,de mult ma preagattesc sa fac si eu am aripi si cred ca le vine randu super 5 furculite lia

Bucataras Medi 1

07.05.2010, 21:59

maine am si eu in program aceasta ciorbita.........................

lia maria 1

08.05.2010, 10:59

Multumesc fetelorva astept cu drag am pentru toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D