Citrus tarts

de Julie in Prajituri, 17 Dec 2010 | 1445 vizualizari

 

Minitarte pline de savoare.
Incantati-va papilele gustative cu arome vibrante de lamaie si portocala.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • coaja rasa de lamaie, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • Crema de citrice:
  • 2 lamai,
  • 1 portocala,
  • 250 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Citrus tarts:

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.

Asamblarea:

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat ,apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca ,se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Citrus tarts 71603
retete culinare - Citrus tarts 71604
retete culinare - Citrus tarts 71605
retete culinare - Citrus tarts 71606
retete culinare - Citrus tarts 71607
retete culinare - Citrus tarts 71608

COMENTARII (18)

diaconta 1

17.12.2010, 21:13

le-am admirat si pe blog minunate

Julie 1

19.12.2010, 13:50

Multumesc mult tuturor de comentarii si de voturi.

adry88 1

03.06.2011, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25