Ciulama de bureti cu mamaliguta

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 12580 vizualizari

 

Nu stiam unde sa o trec asa ca am trecut-o la....garnituri !

 

INGREDIENTE

  • 500 g bureti de roua
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana
  • 300 g faina de malai
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de bureti cu mamaliguta:

Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.

Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.

Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.

In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti  pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.

Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.

Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.
Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.

Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria  dupa preferinta si inspiratie.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de bureti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

02.06.2010, 20:16

of, ce pofta imi faceti si tosmai azi cad nu am eu ciuperci! sidy e buna, stiu eu, si imi da si mie macar de pofta o lingura acolo!

Bunica 1

02.06.2010, 21:32

Cu o mamaliguta asa de zambitoare si o ciulama de bureti las tot si ma asez la masa . Este foarte apetisanta!

anomisana 1

03.06.2010, 12:47

Foarte bun si foarte aratos. Stiu ce gatesc la sfarsitul saptamanii. Multumesc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu piure de cartofi