Ciulama de ciuperci

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 1 Oct 2015 | 6294 vizualizari

 

Haleala se face si pe mute, n-ai nevoie de voce, deci am aburit-o si in seara asta......

 

INGREDIENTE

  • 650 g ciuperci champinion
  • 200 ml smantana 25 % grasime
  • 60 g unt
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura legume deshidratate (morcov, patrunjel, pastarnac)
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse.

Apoi adaugam ciupercile si punem din nou capacul peste cratita, lasam 20 min sa se inabuse, daca nu si-a lasat prea multa zeama mai adaugam 1/2 pahar cu apa. Intr-un castron punem smantana si faina cernuta si omogenizam, apoi turnam peste ciuperci, adaugam 1/2 pahar cu apa, omogenizam. Punem capacul, reducem focul la mic si lasam sa fiarba cca 15 min, dupa care adaugam lingura cu legume, potrivim de sare si piper si mai lasam la fiert cca 20 min. Servim cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu legume