Ciulama de pui cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Pui, 12 Mar 2013 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare, piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul. Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui. Se scot și se păstrează la cald. În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim  pentru 5 minute. Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă. Lăsăm să fiarbă încet 5 minute. Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie. Condimentăm cu sare. Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 210676
retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 210677

COMENTARII (17)

Sim0na 1

12.03.2013, 20:57

Una din preferatele mele!!!

loredanaaa 1

12.03.2013, 21:07

ce e cu ciuperci nu refuz

Rocsi 1

12.03.2013, 22:12

As papa si eu putin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21