Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 25 Mai 2021 | 4104 vizualizari

 

Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci champignons, mari cât palma, mi-am zis că a venit momentul să fac ceva ce-mi propusesem de mult timp: ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval, preparate la grill, sau pe grătar. Nu a durat mult și pe masă am avut acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient să mai repet rețeta, cât de curând...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de ciuperci champignons, mari
  • 100 grame de șuncă (mușchi file...)
  • 100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill:

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile curățate  și se lasă să se scurgă bine de apă.

Se condimentează ciupercile cu sare și piper, după care se ung cu unt.

Se umplu ciupercile cu cașcaval răzuit și șuncă, după care se pun pe un grill, uns în prealabil cu puțin ulei. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește. 

Atunci se iau ciupercile umplute cu o paletă, se pun pe farfurii, se decorează cu pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servesc cel mai bine cu pâine toast, prăjită și rumenită frumos.

TIPS-URI

1

Pentru acest preparat este bine să alegeți ciuperci mari și proaspete. Acestea se curăță mai ușor și mai repede. În plus, spațiul concav va permite adăugarea unei umpluturi suficiente.

2

Este bine să curățați ciupercile de pielițe și mai ales de lamele/filamente, între care se adună adesea fire de pământ, sau chiar insecte.

3

Curățați ciupercile pe uscat și apoi spălați-le rapid, sub jet, ca să nu absoarbă multă apă.

4

Adăugați umplutură atât cât să se umple spațiul concav. Dacă veți pune mai multă umplutură, ea se va revărsa și ciupercile nu vor mai avea un aspect frumos.

5

Ungeți grillul cu puțin ulei, înainte de a pune ciupercile.

6

Preparați ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește.

7

Serviți ciupercile umplute calde, imediat ce le-ați luat de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor