Clafoutis cu prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Aug 2013 | 2391 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://dulceledinrola.ro/clafoutis-cu-cirese/. E prima data cand pregatesc acest desert frantuzesc. Mi-a placut mult si o sa-l mai repet si cu alte fructe! E la fel de bun si rece si cald!:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 160 g margarina/unt
  • 160 g faina
  • 130 g zahar
  • 1 praf de sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Topim margarina si o lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina.

Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam.

Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine.

Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte pana ne ocupam de prune.

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Tapetam un vas (de lut) cu margarina, asezam jumatatile de prune, apoi turnam compozitia de oua si lapte.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si clafoutis-ul noastru este inchegat.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim sau il lasam sa se raceasca complet.

Se poate pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Vasul folosit de mine are dimensiunea de 26 cm.

2

Clafoutis se poate pragati si cu alte fructe, de exemplu: cirese, visine, zmeura, caise, piersici etc.

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu prune-0
Clafoutis cu prune-1
Clafoutis cu prune-2
Clafoutis cu prune-3
Clafoutis cu prune-4
Clafoutis cu prune-5
Clafoutis cu prune-6
Clafoutis cu prune-7
Clafoutis cu prune-8
Clafoutis cu prune-9
Clafoutis cu prune-10
Clafoutis cu prune-11
Clafoutis cu prune-12

COMENTARII (57)

diaconta 1

01.09.2013, 16:29

Excelent

Angelina_Elena 1

01.09.2013, 16:36

Andreea Caroline 1

26.06.2014, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04