Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui

de epurasha2bb in Pui, 9 Mar 2010 | 2082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri cu spanac,
  • o cescuta lapte,
  •  1 nuca de unt,
  •  sare , piper alb,
  • cateva linguri de apa minerala sau sifon,
  • 2 linguri faina, 1 l
  • ingurita amidon alimentar,
  • 1 ou, 1/2 morcov
  • 1/2 ceapa uscata,
  • 1/2 ardei capia rosu,
  • 1 graunte usturoi,
  • 1/4 file de piept de pui(cam 2 linguri de carnita deja maruntita cu cutitul).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui:

In primul rand se fierbe putin spanacul in lapte(eu am folosit din cel congelat si gata maruntit pe care intai l-am decongelat si apoi l-am scurs bine).Se adauga untul si cand incepe sa se ingroase ca o crema atunci rasniti putin sare si piper deasupra.Amestecati si dati de o parte.Apoi in tigaia Doubletta sau tuci sau ce aveti voi antiaderent ca sa nu folosim decat 2 linguri maxim de ulei, puneti bucatelele de piept de pui, ceapa, ardeiul, morcovul si usturoiul, toate taiate fin Julien sau date pe razatoarea mare(cu grija sa nu va raniti degetele, daca nu ati mai facut asa mai bine taiati cu cutitul).Apoi dati un praf usor de sare.Acum pregatiti clatita cu spanac astfel: amestecam spanacul cu un ou batut, sifonul, faina si amidonul.Incingem o tigaie unsa putin cu nt sau ulei si turnam compozitia.Eu am folosit tot tigaie antiaderenta caci asa nu se lipeste clatita si se poate intoarce usor pe partea cealalta.Cand e rumenita pe ambele parti se scoate pe o farfurie intinsa.Selasa sa se raceasca putin si apoi se umple cu amestecul de morcov cu pui.Se ruleaza usor si se taie bucati oblice.Se serveste calduta cu cateva capere acrisoare rostogolite alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui-0
Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui-1
Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui-2
Clatita cu spanac umpluta cu morcov si pui-3

COMENTARII (6)

Miha 1

18.10.2010, 11:01

hai, ca mi-am spalat si eu pacatele.

epurasha2bb 1

18.10.2010, 11:21

sunteti mortale!

Corinuta 1

18.10.2010, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41