Clătite aperitiv cu miez de lapte

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2013 | 1758 vizualizari

 

Tot a fost ziua clătitelor! Vă prezint o rețetă specială a la Robert, el e șeful clătitelor din casa Pană!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:
  • bere blonda 500 ml,
  • apa carbogazoasa 500 ml,
  • faina alba de grau cca. 10 linguri,
  • oua 2 bucati,
  • sare iodata,
  • ulei de palmier ptr prajit
  • Pentru umplutură:
  • salam Victoria,
  • bacon,
  • miez de lapte, sos de tzatziki,
  • Pentru sos tzatziki:
  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g.,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml.,
  • telemea de capra/oaie 50 g.,
  • castraveti cruzi 3 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite aperitiv cu miez de lapte:

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia incinsa, prajindu-se pe ambele parti. Se scot pe o farfurie intinsa, si se tin acoperite pana se termina toate clatitele de prajit.

Sosul tzaziki se prepara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare, usturoiul presat si uleiul de masline. 

Pe fiecare clătită se așează câte 2 felii de salam, 2 felii de bacon, 4 bucăți de miez de lapte, 2 linguri de sos tzatziki, se rulează cu atenție și se savurează cu plăcere.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Clătite aperitiv cu miez de lapte-0
Clătite aperitiv cu miez de lapte-1
Clătite aperitiv cu miez de lapte-2
Clătite aperitiv cu miez de lapte-3
Clătite aperitiv cu miez de lapte-4
Clătite aperitiv cu miez de lapte-5
Clătite aperitiv cu miez de lapte-6
Clătite aperitiv cu miez de lapte-7
Clătite aperitiv cu miez de lapte-8
Clătite aperitiv cu miez de lapte-9

COMENTARII (27)

Satisfyyourcravings 1

15.05.2013, 12:12

Interesante!

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:36

Delicos, cremos, seducator chiar acest desert

babi5 1

06.06.2013, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04