Clatite banatene

de deliciousflavours in Dulciuri, 20 Feb 2012 | 2029 vizualizari

 

Sidy draga iti multumesc mult pentru aceasta reteta deosebita!....am ajuns sa fac saptamanal :P

 

INGREDIENTE

  • 10 clatite
  • 350 gr ricotta
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml smantana
  • 200 gr zahar
  • unt
  • stafide

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Preparam clatitele dupa reteta fiecareia.

Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare.

La celelalte 4 oua separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 1 zahar vanilat, 50 gr zahar si smantana.

Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam si le asezam una langa alta intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat in prealabil cu putin unt.

Deasupra turnam crema de galbenusuri si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, pana cand crema incepe sa se intareasca pe margini.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si 100 gr zahar.

Scoatem clatitele si cu ajutorul unei linguri mari punem spuma de albusuri peste crema de vanilie. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (circa 15 minute).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite banatene 147967
retete culinare - Clatite banatene 147968
retete culinare - Clatite banatene 147969
retete culinare - Clatite banatene 147970
retete culinare - Clatite banatene 147971
retete culinare - Clatite banatene 147972
retete culinare - Clatite banatene 147973

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

20.02.2012, 19:49

delicioase

mirela0911 1

20.02.2012, 20:58

Ce bunatate

deliciousflavours 1

20.02.2012, 23:23

Vad ca nu sunt singura innebunita dupa ele
Oare cate portii ar trebui sa facem sa ne saturam cu totii?
Mersi de aprecieri, va pup!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D