Clatite banatene

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 2069 vizualizari

 

cand am vazut prima oara reteta asta am murit de pofta, reteta am de vazut-o la gabi_d :) am modificat putin cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • faina
  • zahar
  • zahar vanilat
  • 300 gr branza proapspata
  • 200 ml smantana
  • ulei
  • apa pt clatite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

din 2 oua, faina , o lingura de zahar se fac 6 clatite.


Branza se amesteca cu un ou ,zahar si zahar vanilat dupa gust., cu aceasta compozitie umplem clatitele.


batem 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de zahar, zahar vanilat si smantana. amestecul rezultat se toarna peste clatite puse una langa alta intr-un vaz uns cu ulei ( in cazul meu )


Albusurile ramase se bat spuma cu 2-3 linguri de zahar.



bezeaua se pune deasupra, peste clatitele innecate in sos si se baga la cuptor pt. aproximativ 20 minute


preincalziti cuptorul si lasati-l usor intredeschis cat timp sunt clatitele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite banatene 21467
retete culinare - Clatite banatene 21468
retete culinare - Clatite banatene 21498
retete culinare - Clatite banatene 21499
retete culinare - Clatite banatene 21500
retete culinare - Clatite banatene 21501

COMENTARII (12)

Dana Cristea - pusikmea 1

11.03.2010, 10:28

ms ms gabi,

-Miti- 1

31.01.2011, 09:14

vad ca vreti sa ma faceti si pe mine sa trec la tigaie si eu tot de la gaby am auzit de ele

mena29 1

31.01.2011, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54